Ungdommens Uddannelsesvejledning

Uddannelsesvejledningen på X-class

På X-class er der 1 uddannelsesvejleder fra UU Vestsjælland:

Susan Tangrid
Tlf. 30 10 69 64
susat@slagelse.dk

Susan er vejleder for Xclass

Uddannelsesvejledningen i 10.kl

I 10.kl er der et særligt fokus på uddannelsesvejledningen, da alle elever i februar/marts skal vælge hvilken ungdomsuddannelse de vil fortsætte på.

Vi kommer ofte rundt i klasserne og giver information om hvilke vejledningsaktiviteter, der foregår i perioden. Vejledningen kan foregå i klassen, i grupper eller individuelt.

I løbet af året vil du som elev modtage vejledning omkring:

Brobygning

I obligatorisk brobygning skal du deltage en uge på en ønsket ungdomsuddannelse, og formålet er at du skal introduceres for ungdomsuddannelsen og afprøve om den kunne være noget for dig. Der er også mulighed for en ekstra uge i frivillig brobygning hvor du kan afprøve en anden ungdomsuddannelse.

Praktik

Du skal en uge i erhvervspraktik, hvor formålet er at du skal ud på en arbejdsplads og afprøve om dette job kunne være noget for dig. Derudover findes der også forskellige frivillige særpraktik perioder, hvor du kan afprøve områder som politi, forsvar, hospital og andre.

Uddannelsesplan

Alle elever skal lave en uddannelsesplan. Den beskriver dig og dine ønsker og tanker om, hvilken ungdomsuddannelse du gerne vil tage, og hvad du godt kunne tænke dig at være som voksen. Vi giver information/vejledning om hvornår du skal gå i gang med at lave din uddannelsesplan, og hvordan du skal gøre.

Tilmelding til ungdomsuddannelse

Vi vejleder dig i forhold til hvilken ungdomsuddannelse du i marts skal vælge. Rent praktisk giver vi dig information om hvordan du skal tilmelde dig på optagelse.dk, og selve tilmeldingen foregår som regel sammen med din klasse.

Uddannelsesparathed

Sammen med dine lærere skal vi også vurdere om du er uddannelsesparat. Dette betyder, om du både fagligt og personligt er klar til at starte på den ungdomsuddannelse du ønsker.

Vejledning ved e-vejledning

Du vil modtage information om hvordan du selv via e-vejledning kan sms, chatte,maile eller snakke i telefon med en e-vejleder. E-vejledning har også åbent om aftenen og i weekenden.

Du kan kontakte dem på

Du er altid velkommen til at kigge op på vores kontorer, der befinder sig på 1.sal hen over gangbroen. Her er vi klar til at besvare spørgsmål og snakke med dig om uddannelse, personlige ting, bolig, SU og meget mere.

Vi ses

Uddannelsesvejleder Susan

Siden er sidst opdateret 17. januar 2022